Wat is het idee achter ruilen.nl en wat zijn de voordelen van ruilen?

RUILEN STEEDS POPULAIRDER!

De populariteit om spullen te ruilen stijgt - zeker nu het internet mensen in staat stelt om makkelijk én gratis in contact te komen met andere ruilaanbieders. Of het daarbij nu gaat om het ruilen van een fiets, die ene speciale postzegel, een stripboek, sieraad, speelgoed of misschien wel een auto.

Alles kan geruild worden en op de website www.ruilen.nl is bovendien geen limiet aan het aantal te plaatsen advertenties. Verder ziet de bezoeker in één oogopslag of er iets van zijn gading bijzit: iets wat hij wil hebben of iets wat hij juist in de garage of op zolder heeft staan.

MILLEUVRIENDELIJK

Ruilen is zeer milieuvriendelijk. Veel mensen hebben spullen in huis die ze niet of nauwelijks meer gebruiken, terwijl deze voor andere juist heel bruikbaar kunnen zijn. Daarom adviseert Ruilen.nl om spullen te ruilen, in plaats van weg te gooien of onnodig op zolder te bewaren. Hierdoor neemt de vraag naar en dus de productie van nieuwe producten af. Dat is in navolging van de aandacht door Live Earth niet alleen goed voor het milieu (afname CO2-uitstoot), maar ook voor de portemonnee.

SINTERKLAAS MAAKT OOK WEL EENS EEN FOUTJE

Op Ruilen.nl kunnen mensen dubbele cadeautjes ruilen. 6 december is traditioneel de drukste dag van het jaar op de site. ''Veel mensen hebben geen bon en kunnen of durven de sint niet te vertellen dat ze het cadeau niet mooi vinden of al hebben.''

De dagen na sinterklaas zijn op ruilen.nl veel aanbiedingen van spelletjes, dvd's en spelcomputers. Het vooral om producten die dubbel gekregen zijn, die wat maat betreft niet passen, die vervangen zijn voor een nieuwer exemplaar, of die ongewenst zijn.

RUILEN.NL IN TIJDEN VAN ECONOMISCHE CRISIS

In tijden van economische crisis is ruilen.nl de oplossing! De crisis is namelijk goed voor de ruilgedachte. Mensen krijgen zo meer
ruimte in de portemonnee en minder schuld.” 

DIENSTEN RUILEN

Waarom zou je voor een product of dienst betalen als je het gratis, via ruilen, ook kunt krijgen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien wilt u uw heg laten snoeien in ruil voor een schildersbeurt van uw woonkamer. Alles kan en ruilen is bovendien ook leuk. Ook voor startende zzper's kan ruilen.nl een mooi uitkomst zijn. 

Veel zelfstandige dienstverleners doen aan het onderling ruilen van diensten. Met een mooi woord wordt het “bartering” genoemd. Het lijkt heel aantrekkelijk.

Je kunt iets krijgen wat je wilt, zonder dat dit geld kost. Niks is zo mooi als men wederzijds belang stelt in elkaars diensten en niet veel te besteden heeft! 

SUCCES VERHALEN

Van paperclip tot huis 

Kennen jullie dat verhaal van de Kyle MacDonald die begon met een paperclip en eindigde met een huis? Op de eerste dag ruilde hij de rode paperclip tegen een pen in de vorm van een vis en zo ging hij door.

Lees hier het verhaal van Kyle 

Tom (21) begon met een vliegenmepper en heeft nu een motor

Tom Krooshof (21) uit het Achterhoekse Eibergen begon in augustus 2018 met een rode vliegenmepper. Op Facebook vroeg hij 'Wie wil er iets ruilen tegen mijn mooie vliegenmepper?'. Nu, precies een jaar later, heeft hij een motor.

Lees hier het verhaal van Tom 

Ruilkoningen hebben inmiddels 6-persoons vakantiehuis

Het begon zo spannend, twee jaar geleden. En hun ambitie was groot: miljonair worden. Documentairemakers Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts begonnen hun ruilproject met een konijn en hebben nu inmiddels een 6-persoons vakantiehuis.

Lees hier het verhaal van Albert en Stefan.